Raimo Korhonen Toisinaanajattelija

Juppiskootteri???

Kolme englantilaista, lordeja oikein, oli palaamassa maa­seudulta takaisin Lontooseen. Ketut oli metsästetty ja vanhat herrat olivat melko väsähtäneitä. Bentleyn taka­penkillä torkuttiin. Lontooseen saavuttiin, kuuluisa sta­dion näkyi auton ikkunasta. Yksi herra ha­vahtui ja tote­si: "Wembley." Toinenkin heräsi ja oikaisi: "No, it is Thursday." Kolmas yhtyi mukaan: " I think I need a drink too."

Niin ne vaan termit menevät sekaisin. Seuraavassa toinen esimerkki.

Juppi eli englanniksi yuppie on määritelmän mukaan "young upwardly-mobile professional". Eläkeläisenä en voi sanoa olevani nuori, en myöskään sosiaalisesti ylöspäin liikkuva. En siis missään mielessä ole juppi. Sanaa käytetään useimmiten kielteisessä sävyssä kuvaamaan kaupunkilaista hienostelijaa – ja siinä sävyssä sanaa käytti myös tuo stand-up koomikko, joka sattumoisin on nyt ulkoministerinä.

Skootteri taas on pienipyöräinen moottoripyörä, jossa on metallinen peltirunko tai erillinen putkirunko, johon suojapellit on kiinnitetty, istuimen ja ohjaustangon väli on avoin, tasainen lattia.

No, meikäläisen vaatimaton Honda ei ole skootteri ja täytti keväällä 10 vuotta ja sen arvo lienee noin 4500 €.

Tänä kesänä olen nyt ajanut sillä 10 378 km. Bensaa olen ostanut 518 litraa, ne maksoivat 687,79 €. Tästä summasta veroa on 56,94 % eli  391,63 €.

Vakuutuskin pyörällä täytyy olla ja siitäkin menee valtiolle veroa, liikennevakuutuksesta 35,58 € ja kaskosta 47,36 € per vuosi.

Keväällä pyörälle tehtiin 60 000 km huolto, siitä maksoin veroa 55,39 €. Ja pari viikkoa sitten ostin renkaat, valtiolle meni siitäkin 69,67 €.

Vuoden vero harrastuksestani on siis yhteensä 599,63 € - aika paljon suhteessa harrastusvälineen alhaiseen arvoon.

Ja siis vaikka en ole juppi eikä harrastusvälineeni ole skootteri, julistaa tuo mainittu koomikko, että nyt, siis vasta nyt minua aletaan verottaa. Ilmeisesti tuo niukka 600 € ei tämän köyhän kansan esitaistelijan mielestä ole mitään.

No, veroja ei tietenkään voi välttää, mutta ei silti saisi vi**uilla!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Skootterisi/Deauvillen arvo on noin 2500-3000 euroa. Se miksi joku kuitenkin maksaa siitä enemmän johtuu siitä, että myyntihinnasta melko suuri osa on erilaisia veroja.

Toisin sanoen joudut nyt maksamaan omaisuusveroa jo maksamastasi verosta, ehkä sellaiset 10% vuodessa. Ehdotukseni on, että poista pyörä rekisteristä tai tee siitä vaikka kantojyrsin vaihtamalla takarengas teräksiseen.

Koska verotus on tältä osin selvästikin toimettomuuteen kannustavaa, kannattaa toimettomuus luonnollisesti aloittaa mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman monen ihmisen voimin, jotta vaikutuksia voidaan arvioida kohtuullisessa ajassa. Itse ajattelin ainakin yhden moottoripyörän tuhota, jos ja kun liikennekäytöstä poistokaan ei näytä estävän verottamista.

Toimituksen poiminnat